Parabob

Säsongen 2019/2020 – EN SUCCÉ…Trots förskjutning av VM.

* För första gången deltagit en hel världscups säsong! 10/10 race.


* Gått med i Seskarö IF, vilket nu är min fina hemklubb istället för Norrköpings parasportförening.


* Fått fantastiska nya sponsorer och supporters världen över.


* Vann säsongens sista tävling & hamnade på totalt fjärde plats… med några ynka poäng ifrån top 3 podiumet!Jag vill tacka alla sponsorer & supporters som gjorde världscup-säsongen möjlig. Det har återigen varit en fantastisk upplevelse att få representera Sverige som nation, hembyn Haparanda och oss rullstolsnissar i denna actionspäckade säsong.Ni är helt helt fantastiska som gör detta möjligt för mig. Förhoppningsvis kommer sporten äntligen in i Paralympics så att vi får hjälp från det stora spelarna.

Tyvärr blev det inget VM i mars 2020 p.g.a vad som sker i världen,
men det pratas om att ha VM till hösten innan nästa säsongstart!

Ta hand om erat immunförsvar folkens. Vi behöver det verkligen nu.

God hälsa,
å nästa säsong ska vi bannemej ta podium i cupen!!!
// Slajding Seb


———————————————————————————


Säsongen 2018/2019 – EN SUCCÉ!

Man kan definitivt hävda att Världscup-säsongen i parabob 18/19 blev en hit för Sverige. Alla tävlingar utom en blev top 6: En vinst; och ett brons i Europa Mästerskapet.

Ääääven… *Trumvirvel*… En bronsmedalj i VärldsMästerskapet som löpte av stapeln i USA (Lake Placid). Fantastiskt, heja Sverige!

Överlag kan jag säga att min talang i bob-banan har gått genom skyn. Om jag även hade tävlat i Calgary (Kanada) och fått mitt genomsnittsresultat (5:e plats) så hade jag avslutat denna världscup med en silvermedalj.

Nästa säsong kommer bli spännande. Nu är Sverige med i leken på riktigt.

Artikel om mig på Paralympics officiella hemsida:

http://paralympics.se/ny-svensk-stjarna-vann-varldscup-i-parabob/


Ett stort & kärleksfullt tack till alla sponsorer, vänner & familj som gjort denna säsong möjlig såhär långt. Nu är det bara VM kvar som löper av stapeln 30-31 Mars. Var på tårna!

Paraschool Lillehammer: 2 – 5 November 2017 – Min karriär inom bobåkningen började.

Därefter visade det sig att Sverige behövde en vass bobåkare till Parabob i världscupen, jag existerade  och tog nu chansen.


(En av Norges bobåkare, Guro Konstanse Frönsdal, och jag)

18 januari 2018 WC 5 Igls (Österrike)
Min första tävling inom bobåkningen, jag kammade till allas förvåning hem en sjunde plats. Färskingen verkade visa sig ha potential.

19 januari 2018 WC 6 samt EM Igls (Österrike)
Nästa dag blev inte lika lyckad för min del, jag fick nöja mig med en 16nde plats.

25 januari 2018 WC 7 Oberhof (Tyskland)
Här blev jag på 10nde plats, vilket kändes bra eftersom det var en riktigt tuff bana.

26 januari 2018 WC 8 Oberhof (Tyskland)
I mitt sista åk för denna tävling krashade jag och tog första plats, från andra hållet. Jag nöjde mig i vanlig ordning med att fortfarande ha livet i behåll.

1 februari 2018 WC 9 ST. Moritz (Schweiz)
Åttonde plats, det var vad jag lyckades med. Vilket kändes småtrist eftersom första åket var otroligt bra & satte mig på en fjärde plats innan andra åket.

2 februari 2018 WC 10 ST. Moritz (Schweiz)
Den sista världscup-tävlingen och jag fixade en femte plats, supernöjd att lyckas med denna plats. Ett otroligt avslut för min del.

Sedan var det dags för det alla övat inför, Världsmästerskapen.
Vilket man kan kalla som en slags final för Världscupen.

10-11 Mars 2018 World Championship, Lillehammer (Norge)

Det blev återigen en 16nde plats, som i andra världscupen.

Med det var min första säsong i boben över, väldigt lycklig att sporten fann mig. Säsongen bjöd på bra åk, urusla åk, en krash och en bob-familj som nu står mig väldigt nära hjärtat.

Min fokus ligger nu på att kunna träna och delta på alla kommande tävlingar innan Paralympics 2022. Jag vill bli så vass som möjligt och representera Sverige i Bejing, men även i alla världsmästerskap & andra tävlingar som går av stapeln innan dess.

Mitt projekt som du nu läser i, är en av alla pusselbitar jag lagt för att göra detta möjligt. Jag har valt att driva eget företag med alla mina främsta sidor i fronten.

Att uttrycka mina känslor, lärdomar och tankar i skrift, tal eller musik är var min allra mäktigaste talang ligger. Att välja denna väg att gå känns naturlig för mig.

Lyckas jag med detta kan jag kombinera föreläsningar, media och musik med min karriär inom bob-åkningen. Då planlägger jag allt så att träning och tävling går ihop med livet.

Det största kruxet för kommande säsong är däremot inte tiden, utan det ekonomiska. Att resa runt och ha ett boende för varje bob-tillfälle är inte något man kan göra med fickpengar.

Världscuptävlingarna som går av i USA & Kanada, är de ekonomiskt tuffaste.

Därför söker jag nu sponsorer för säsongen 2018-2019 som stolt skulle kunna involvera sig med oss.

Jag är med i Norrköpings parasportförening, som är med i förbundet Svenska Bob och Rodelförbundet, det vi kan erbjuda är:

* Involverad plats i vårat sällskap, hjälp med resor
och omkringliggande till alla tävlingar.
* Arrangera så ni får möjlighet att prova bobåkning
själva eller med i en s.k taxibob.
* Väl synliga platser på både denna hemsida, och på
www.swesliding.se
* Väl synlighet på våra växande Instagram, Youtube,
och Facebook-sidor.
En plats att ha eran logo på landslagskläderna.

Att en av oss ryggmärgsskadade i Sverige tar sig an något som detta kan ses som en stor inspiration för inte bara andra ryggmärgsskadade, utan för alla oss.

Det är inte i dagsläget möjligt utan sponsorer, och vi hoppas djupt att ni ser hur detta kan gynna inte bara er, utan även många andra.

Sebastian Westin, 
blivande Paralympics-proffs.